2019. június 19., szerda

A KERET segélyvonal beolvad a NANE segélyvonalba + A NANE segélyvonal új ügyeleti idővel bővül


MÁR SZERDÁNKÉNT IS HÍVHATÓ A NANE SEGÉLYVONAL 12-14H KÖZÖTT!

Az idén 25 éves NANE Egyesület által létrehozott, 06-80-505-101 számon elérhető, ingyenesen hívható segélyvonala kibővült! A nők és gyerekek elleni erőszakot átélt áldozatok és segítőik 2019. július 1-től minden hétköznap tudnak segítséget kérni. Az Egyesület képzett önkéntesei ugyanis a már megszokott időintervallumok (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22h) mellett ezentúl szerdán 12-14h között is várják a hívásokat.


A KERET segélyvonal - amely kifejezetten szexuális erőszak túlélőinek a támogatására jött létre - beleolvad a NANE segélyvonalba.
A szexuális erőszakot vagy zaklatást átélt hívók megkeresését is várják a NANE önkéntesei a fenti időpontok bármelyikén a 06-80-505-101 számon.

Az 1994 februárja óta üzemelő NANE segélyvonalra évente közel 1200 bántalmazással kapcsolatos hívás érkezik. A beérkező hívások díját a NANE Egyesület a segélyvonal fenntartására kapott pályázati és egyéb forrásokból fedezi (pl. adományok), így a hívók számára nem jár költséggel.

Az Egyesület önkéntesei a nők elleni erőszak minden formájával foglalkoznak, legyen az lelki, szóbeli, fizikai, szexuális vagy gazdasági. A vonal a nők elleni erőszak hatékony kezelésének első lépését nyújtja: az öntudatébresztő, információmegosztó segítő beszélgetést. Ezen beszélgetések célja a hívó kívánságainak és erőforrásainak feltérképezése, lehetőségeinek felmérése, valamint a nők elleni erőszakról az áldozatokban is élő tévhitek és mítoszok eloszlatása.

A segélyvonal anonim módon hívható, mivel a bántalmazott nőket mind szűkebb környezetük, mind a tágabb társadalom gyakran megbélyegzi, így a szégyenérzet gátolhatja őket a segítségkérésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése