2016. április 18., hétfő

Megjelent "Szexuális erőszak - Információk áldozatoknak, túlélőknek és segítőiknek" című kiadványunk új, aktualizált változata

Megjelent és innen letölthető a KERET Koalíció "Szexuális erőszak - Információk áldozatoknak, túlélőknek és segítőiknek" című kiadványa.




A szexuális erőszak sajnos nagyon elterjedt: a statisztikák szerint a 2012-es évben Magyarországon több mint 100.000 nőt erőszakoltak meg, köztük közel 80.000-ret a partnerük. Ezzel szemben ugyanebben az évben 269 esetet regisztrált az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika. Már ebből is látszik, hogy milyen nehéz helyzetben vannak az érintettek.

Ismertető

A kiadványban arról olvashat, hogy mi a szexuális zaklatás, mi a szexuális erőszak, mit jelent beleegyezést adni, milyen tények és tévhitek léteznek társadalmunkban a szexuális erőszakkal kapcsolatban, illetve milyen statisztikák vannak a témában.

A kiadvány sorra veszi a feljelentéssel kapcsolatos legfontosabb információkat, a jogi eljárás lépéseit, de ezek mellett az erőszak lelki hatásásról, és a felépülés folyamatáról is olvashat. A támogatók számára hasznos lehet arról olvasni, hogy hogyan lehet hatékonyan segíteni egy érintettnek. A kiadvány végén a biztonságról is szó esik.

A kiadvány az EGT/Norvég Civil Támogatási alap támogatásával készült 2016-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése