2012. január 19., csütörtök

Simon Zsuzsa RESZKETÉS c. kiállítása, felolvasás és beszélgetés a nők elleni erőszakról

A MONA – Magyarországi Női Alapítvány a „16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen”  programsorozat keretében 2011. december 5-én fotókiállítást, felolvasást és beszélgetést rendezett a Fogasházban. 

 Az esemény programja:

18.30: Megnyitó – A kiállítást Bombera Krisztina nyitja meg
19.00: Felolvasás Khady Megcsonkítottak és megalázottak című könyvéből 
19.30: Beszélgetés a könyv és a felolvasás kapcsán a nők elleni erőszakról

Simon Zsuzsanna Reszketés című kiállítása

Simon Zsuzsanna a Magyar Képzőművészeti Egyetem harmadéves intermédia szakos hallgatója. Érdeklődésének középpontjában a nőművészet, a különböző női témák bemutatása áll.
Reszketés című sorozatának képei közterületen elkövetett szexuális erőszakok helyszíneit ábrázolják, melyeknek részleteiről a művész a rendőrségi archívumban végzett kutatásai során szerzett tudomást. Felkereste a tetthelyeket, és az elkövetés időpontjának megfelelő napszakban készítette el képeit. A fényképeken nincs emberi szereplő, a terek kihaltak – a képek arról a félelemről mesélnek, amit a menekülő áldozatok érezhettek.
A művész egy kördiagrammal arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a szexuális erőszak eseteinek többségét nem közterületen és nem ismeretlenek követik el: 100-ból 75 esetben az áldozat ismeri az elkövetőt, aki az otthonában, munkahelyén, iskolájában vagy egy szórakozóhelyen, stb. támadja meg. Simon Zsuzsanna a jövőben a szexuális erőszakoknak ezt a sokkal gyakoribb fajtáját szeretné képein keresztül feldolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése