2012. november 26., hétfő

Meghívó a "Segítségnyújtás a szexuális erőszak áldozatainak: szakmaközi együttműködés és társadalmi tudatosság" című konferenciára


A KERET Koalíció tisztelettel meghívja Önt konferenciájára:

Segítségnyújtás a szexuális erőszak áldozatainak:
szakmaközi együttműködés és társadalmi tudatosság

Időpont: 2012. december 10-én (hétfőn)
10:00-15:45 között
Helyszín: Európai Ifjúsági Központ
1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.
(térkép a meghívó végén található
)

A szexuális erőszak áldozatai számára segítséget nyújtó KERET Koalíció („Koalíció a szexuális Erőszak Ellen a Túlélőkért”) 2010-ben alakult meg magyarországi civil jogvédő szervezetekből – Amnesty International Magyarország, MONA Alapítvány, NANE Egyesület, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, PATENT Egyesület –; a Koalícióhoz később támogató szervezetként csatlakozott a Stop Férfierőszak Projekt.
Jelen konferencia célja a Koalíció 2010–2012-ben ­– a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation – OSF) támogatásával végzett tevékenységeinek bemutatása, valamint szakmai eszmecsere kezdeményezése a szexuális erőszak áldozatainak való segítségnyújtás témájában. A konferencia a 16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak című rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.

Részvételi szándékát, kérjük, legkésőbb
2012. december 3-ig jelezze a
keretkoalicio@gmail.com címen.
A résztvevők száma korlátozott, a regisztrációkat érkezési sorrendben fogadjuk el.

Szexuális erőszak: információk áldozatoknak, túlélőknek és segítőiknek

A KERET Koalíció megjelentette a "Szexuális erőszak: információk áldozatoknak, túlélőknek és segítőiknek" című kiadványt. Célja a szexuális erőszak bűncselekményének áldozatául esett személyek és segítőik minél szélesebb körű tájékoztatása arról, hogy milyen jogokkal rendelkezik az áldozat, mik a lehetőségei és teendői az elkövetővel szembeni eljárást illetően, és milyen módon segíthető elő az erőszak-áldozatok újbóli testi és lelki felépülése, biztonságérzetének visszanyerése.

A kiadvány letölthető innen: Szexuális erőszak: információk áldozatoknak, túlélőknek és segítőiknek

Módszertani ajánlások a szexuális erőszak áldozataival foglalkozó szakemberek számára

A KERET Koalíció gondozásában megjelent a "Módszertani ajánlások a szexuális erőszak áldozataival foglalkozó szakemberek számára" című kiadvány. Az útmutató olyan szakembereknek szól, akik a munkájuk során találkozhatnak szexuális erőszak-áldozatokkal. A kiadvány célja, hogy az áldozatokkal foglalkozni hivatott szakembereket: orvosokat, rendőröket, szociális munkásokat, pszichológusokat, ügyészeket és bírákat felkészítse és segítse abban, hogy szakszerűen, valamint a hazai és nemzetközi jogi normáknak megfelelően járjanak el az szexuális erőszak-áldozatok ellátása és a elkövetők felelősségre vonása terén.

A kiadvány letölthető innen: Módszertani ajánlások a szexuális erőszak áldozataival foglalkozó szakemberek számára